Boatengova izjava da mu je san da igra za Real Madrid hit na internetu

Potpisao za Barcelonu

Boatengova izjava da mu je san da igra za Real Madrid hit na internetu

E. Čaušević

Bivši reprezentativac Gane, Kevin-Prince Boateng, danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.

Boateng je na Camp Nou stigao kao posuđen igrao Sassuola do kraja ove sezone, a Barcu će to koštati oko dva miliona eura. Blaugrana će imati mogućnost da otkupi njegov ugovor za osam miliona eura ukoliko budu zadovoljni igrama ovog 31-godišnjeg fudbalera.

Međutim, nisu baš svi navijači Barcelone oduševljeni što je Boateng potpisao za ovaj klub. Naime, on je u prošlosti u svojim izjavama znao dosta kritikovati katalonski klub, a jednom prilikom je čak izjavio da mu je sad da zaigra u dresu Real Madrida.

Ova izjava se odmah našla u centru pažnje, a video je čak objavila i ugledna Marca na Twitteru. No, Boateng je pokušao to sve da iskulira jučerašnjom izjavom da se to što je pričao treba zaboraviti, te da mu je sada jedina želja da postigne gol Realu u El Clasicu i to na Santiago Bernabeu.

"Više navijam za Real Madrid nego za Barcelonu u El Clasicu. To je klub za koji bih volio igrati jednog dana. Još dok sam bio dijete uvijek mi se sviđao taj bijeli dres Real Madrida", tada je izjavio Boateng.

Boateng: Nadam se da ću zabiti Realu na Bernabeu

"Barca, dolazim! Žao mi je što sam morao da napustim Sassuolo, ali ovo je velika prilika. Ne pitaj me za Real Madrid... To je samo prošlost", kazao je Boateng za Sky Sport Italiju, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim da se usredotočim samo na Barcelonu i nadam se da ću postići pogodak na Santiago Bernabeu u sljedećem El Clasicu".

Boateng je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za mnoge klubove iako ima tek 31 godinu. On je igrao za Herthu, Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Schalke, Milan, Las Palmas i Eintracht Frankfurt. Ono što dodatno raduje čelnike Barce jeste da bivši reprezentativac Gane ima i pasoš Njemačke i da se neće voditi kao stranac.

Top Komentari

Mase007
Pa logicno da mu je zelja bila da igra za Real Madrid. Svakom igracu je, samo sto to neki kriju a neki se otkriju. Cinjenice su cinjenice.
3 5
pogba69
I ja sam kao mali govorio da želim bit doktor a sad radim na baušteli. Nema veze šta si govorio jer ne znaš gdje te život nosi, poso je poso
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi