Niko kao Boateng nije dao odgovor na pitanje ko je bolji Messi ili Ronaldo

Novi igrač Barcelone

Niko kao Boateng nije dao odgovor na pitanje ko je bolji Messi ili Ronaldo

E. Čaušević

Kevin-Prince Boateng jučer je zvanično postao novi fudbaler Barcelone u koju stiže kao posuđen igrač iz Sassuola.

Boateng je u Barcelonu stigao kao rezervna opcija za Luis Suareza, a katalonski klub ga je doveo na posudbu do kraja sezone. Barcu će posudba koštati oko dva miliona eura, a ukoliko budu željeli otkupiti njegov ugovor onda će morati platiti još osam miliona eura.

Ovaj 31-godišnji napadač sinoć je doputovao u Barcelonu gdje je pozirao s Barcinim dresom, te je izabrao broj 19 na leđima. Mnogi su se odmah sjetili njegovih izjava kako mu je san da jednog dana zaigra za Real Madrid, ali je Boateng rekao da se to treba zaboraviti.

Također, navijači Barcelone su pronašli još jednu njegovu izjavu koja je nastala 2016. godine. Tada je Boateng odgovorio na pitanje ko je bolji igrač Messi ili Ronaldo, te se ova izjava itekako sviđa navijačima Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za mlade fudbalere Ronaldo bi trebao biti najbolji na svijetu jer on svima treba biti primjer kako se treningom može doći na vrh. Radi kao luđak i ima veoma veliku strast prema fudbalu. On treba biti uzor svima jer u svemu želi biti najbolji", rekao je Boateng za Ronalda, a onda se osvrnuo na Messija:

"Ipak, to što Ronaldo radi djeluje samo na ovom svijetu. Izvan njega Messi je najbolji. Messi je nevjerovatan jer radi stvari koje niko drugi ne može i zato mislim da je vanzemaljac. Ronaldo dominira na ovom svijetu, ali je Messi ispred svih njih".

Top Komentari

Mele
Pored Zlatana u Milanu, bio glavni napadac, ha haa,,,, bice golova , mozda 3 do juna.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi