Najbolji strijelac juniorskog prvenstva na prekretnici: Srbija ili ostanak u Bosni i Hercegovini?

Sve će se znati u narednih par dana

Najbolji strijelac juniorskog prvenstva na prekretnici: Srbija ili ostanak u Bosni i Hercegovini?

Adnan Beganović

Prvi topnik juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine i novopečeni mladi reprezentativac, Armando Bobaj, u narednim danima će donijeti odluku o nastavku svoje karijere.

Najbolji strijelac juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine i mladi reprezentativac naše zemlje, Armando Bobaj, će u ovom prelaznom roku gotovo sigurno napustiti redove Kozare.

Igrač, za kojeg su prije godinu dana znali samo fudbalski fanatici, skrenuo je pažnju na sebe dobrim partijama u toku nedavno završene sezone.

Iako je njegova Kozara završila na samom dnu tabele, Bobaj je sa 16 pogodaka završio na samom vrhu liste strijelaca, a upisao je i šest asistencija što znači da je gotovo na svakom susretu od njih 24 bio strijelac ili asistent.

Dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je još uvijek 18-godišnjak debitovao i za mladu reprezentaciju naše zemlje u prijateljskom susretu sa Sjevernom Makedonijom, a sada je pred njim možda i najvažnija odluka u karijeri.

Bobaj prema informacijama do kojih smo došli, istina nezvaničnim, ima nekoliko konkretnih ponuda za nastavak karijere, kako iz naše zemlje, tako i iz Srbije.

Navodno su Bobaja u nekoliko navrata tokom prošle sezone pratili skauti Vojvodine, no izglednije je da ćemo ovg fudbalera u narednoj sezoni gledati u nekom od timova elitnog ranga našeg fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prilog Bobaju, osim dobrih igara u prošloj sezoni, ide i to što se radi o fudbaleru koji još tri sezone ima status igrača "zaštićenog godišta", pa zapravo ni ne čudi što na svom stolu ima i ponuda iz elitnog ranga bh. fudbala.

Dodajmo i da je Bobaj prije dolaska u Kozaru nastupao za Slobodu iz Novog Grada. Za prvim tim ovog kluba odigrao je 21 utakmicu i pritom je postigao tri pogotka, a debitovao je sa nepunih 17 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti