Još jedan penal sa terena Prve lige RS je pravi hit: "I protivnici su krenuli da izvedu korner...."

Kozara izdala saopštenje, razočarani su dešavanjima na Palama

Još jedan penal sa terena Prve lige RS je pravi hit: "I protivnici su krenuli da izvedu korner...."

Samir Mlaćo

Kako sezona odmiče, sve je veće nezadovoljstvo klubova suđenjem u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Leotar iz Trebinja je kod lidera Radnika'pao' pogotkom sa 11 metara u sudijskom vremenu, te su gosti imali mnogo zamjerki na odluku glavnog sudije koji je pokazao na bijelu tačku.

Mnogi su se nasmijali odluci Vanje Ajdera da pokaže na bijelu tačku, ali Radnik je slavio 1:0 i upisao zlata vrijedna tri boda u borbi za titulu i povratak u elitni rang bh. nogometa.

Nezadovoljni su i u Kozari iz Gradiške. Kozara je gostovala kod Romanije i poražena je 2:1. Romanija je u bila u krizi rezultata, no uspjela je slaviti 2:1, a danas će za novog trenera predstaviti Jadranka Bogičevića, nekadašnjeg defanzivca Željezničara, Olimpika, Slavije, Borca...

Iz Kozare tvrde da su žestoko oštećeni, te da su dobili osam kartona, iako je prema njihovom mišljenju domaćin pokazao grubost.

Oglasi

Navode da su sudije iz samo njima znanih razloge svirale jedanaesterac za domaćina, dok isto nisu učinili za Kozaru, te dodaju da je bio evidentan prekršaj i direktan crveni karton za protivnika.

Pravdu na meču na Palama dijelili su Stefan Bokić iz Bileće, te Strahinja Vuković iz Trebinja i Slobodan Vukosav, također iz Trebinja. Posmatrač suđenja bio je Vladan Mtić iz Zvornika.

"Obraćamo Vam se zvaničnim saopštenjem ispred FK Kozara nakon utakmice odigrane u subotu, 30. 03. 2024. godine, na Palama, protiv ekipe FK Romanija. Naime, navedena utamica je kap koja je prelila čašu u smislu odnosa prema našem fudbalskom klubu. Tokom prvog dijela sezone na utakmicama našeg kluba suđenja su stvarno bila korektna bez većih primjedbi, dok se u nastavku sezone, od 2. kola i utakmice protiv FK Željezničar odnos prema našem klubu promijenio, gdje smo više puta bili drastično oštećeni.

Nismo se oglašavali do sada, međutim, utakmica odigrana u subotu je sramota za fudbalski sport, odnosno suđenje na istoj i ljudi koji su u tome učestvovali. Pregledom snimka utakmice ustanovili smo da je FK Kozara drastično oštećen. Nakon našeg vodstva, dosuđen je prvi kazneni udarac za protivničku ekipu na koji se nismo žalili, a koji isti nisu realizovali. Tokom drugog poluvremena, je nastao očigledan atak na naš klub o čemu svjedoče snimci sa utakmice koje Vam šaljemo u prilogu. Nakon izjednačenja protivnika nastala je prava “hajka” na nas, gdje su naši igrači dobili ukupno 8 kartona iz nama neznanih razloga iako je baš protivnik iskazao maksimalnu grubost na terenu i van njega.

Oglasi

U 77. minutu, kod prodora protivničkog igrača, fudbaler Kozare je klizećim startom izbacio loptu u korner i igrači Romanije su krenuli da ga izvedu, međutim, iz samo njima poznatih razloga, sudije su dosudile kazneni udarac za domaćina iako je evidentno da nikakvog prekršaja nije bilo. Isto tako, na samom kraju utakmice kod prekida za naš tim, protivnički igrač je laktom u glavu udario igrača FK Kozara, gdje se nijedan od sudija nije oglasio, a evidentno je da je postojao kazneni udarac za FK Kozara i direktni crveni karton protivničkom igraču.

U prilogu Vam šaljemo i snimke spornih situacija kako biste se i Vi i cjelokupna javnost upoznala sa svim. Takođe, pored izuzetno grube igre od strane igrača Romanije, tokom cijele utakmice su bile prisutne provokacije i drsko ponašanje službenih predstavnika domaćina od kojih nismo bili zaštićeni", naveli su iz Kozare, te dodali.

Naglašavamo da ovo nije prvi put tokom druge polusezone da se ovakve stvari dešavaju, gdje sudije na kraju utakmice dobiju slabu ocjenu a naš klub ostane kažnjen i bez bodova.

Ovim putem se iskreno nadamo da će se za navedeni događaj svi odgovorni propisno sankcionisati i da se ovakve stvari više neće ponavljati, ne samo prema našem klubu već prema svim fudbalskim klubovima kojima je sport na prvom i jedinom mjestu, kako bi se prvenstvo učinilo regularnim. Međutim, ukoliko se ovakve stvari nastave i dalje, bićemo primorani za daljnje djelovanje u svrhu zaštite FK Kozara i fudbalskog sporta u cjelini".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na stranici Kozare moguće je pogledati i video priloge sa meča, a treba istaći da se prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske nastavlja već za vikend.

Kozara u novo kolo ulazi sa osmog mjesta i na svom kontu ima 34 boda. Kozara će ugostiti Rudar iz Prijedora, dok Romanija sa novim trenerom gostuje kod Borca iz K. Dubice.

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi