Na zimu napustio Tuzlu City, sada je trener u Dinamu: "Svaki dan želim napredovati, vjerujem u sebe"
Đerić (treći s lijeva) sa kolegama iz stručnog štaba Dinama

Postao vlasnik UEFA B licence, te okončao igračku karijeru

Na zimu napustio Tuzlu City, sada je trener u Dinamu: "Svaki dan želim napredovati, vjerujem u sebe"

S. Mlaćo
Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje Boban Đerić odlučio je na zimskoj pauzi ove sezone napustiti redove FK Tuzla City.

U BiH je Đerić nastupao i za Drinu Zvornik te FK Leotar Trebinje i NK Vitez, a nakon odlaska iz redova Tuzlaka, odlučio se za novi izazov.

Zaplovio je i zvanično trenerske vode i posao 'dobio' u regionalnom velikanu Dinamu iz Zagreba.

Đerić je tako u 28. godini odlučio završiti igračku karijeru, popularno rečeno 'okačiti kopačke o klin', no jasno je da bez nogometa ne može.

Razišli se FK Tuzla City i Boban Đerić

Kao veliki sportista i profesionalac, što će potvrditi svi koji ga poznaju, nije želio 'odmoriti' od nogometa, nego se odmah okrenuo novom izazovu. Za koji se i spremao, jer se ranije odlučio za trenersko školovanje.

“Pomoćnik sam u U-14 selekciji, a radim i sa dvije kategorije mlađih dječaka, tačnije U-10 i U-7. Prošle godine sam postao vlasnik UEFA  "B" trenerske licence, dobio sam ugovor u Dinamu i odlučio da više ne igram. Želim se posvetiti trenerskom poslu, vjerujem u sebe, želim svaki dan učiti i dodatno napredovati“, kazao je Đerić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

O Dinamu imao samo riječi hvale.

“Zaista čovjek može samo biti sretan kada dobije mogućnost da rade u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo. Povjerenje naravno treba i opravdati“, dodao je Đerić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi