Boban i Maldini će uskoro dobiti otkaz?

Promjene u Milanu

Boban i Maldini će uskoro dobiti otkaz?

Čelnici Milana već nakon tri mjeseca nove sezone razmišljaju o smjeni vodećeg dvojca za sportski segment - Paulo Maldini, Zvonimir Boban. 

Kako prenosi ugledni Calciomercato, odluku o sudbini ovog dvojca donijet će izvršni direktor kluba Ivan Gazidis s vlasnicima.

Oni smatraju kako je Milan loše ušao u sezonu, a Maldiniju i Bobanu se zamjera činjenica da su napravili promašaje s oba trenera. Prvo je klub vrlo loše vodio Marco Giampaolo, a potom je došao i Stefano Pioli pod čijom palicom niko ne vidi napredak u igri.

Vlasnici navodno sada žele dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka i dati mu ulogu trenera i sportskog direktora. Podsjetimo, on je prošle sezone napustio Red Bull Leipzig i sada je čelni čovjek Red Bullovog sportskog odjela.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Milan se nakon 13 odigranih kola nalazi tek na 12. poziciju u Seriji A sa samo 14 bodova i jasno je da Maldini i Boban u rezultatskom smislu nisu donijeli nikakav napredak slavnom klubu sa San Sira pa ova odluka s te tačke gledišta ne bi bila neočekivana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi