Bobić demantuje Špance: "Jović u Realu? Nije bilo kontakta"

Sportski direktor Eintrachta

Bobić demantuje Špance: "Jović u Realu? Nije bilo kontakta"

Iako su ugledni španski mediji bliski Real Madridu objavili da Luka Jović prelazi na Santiago Bernabeu, stigao je demant.

Sedmicama unazad o Jovićevom transferu se konstantno špekuliše. Postigavši 17 pogodaka u prvenstvu ovaj mladi napadač koji je rođen u Bijeljini zapao je za oko najvećim klubovima današnjice, uključujući i Real Madrid, koji je navodno osigurao njegov potpis.

El Mundo Deportivo i As objavili su da Jović karijeru nastavlja na Santiago Bernabeu i da će za cjelokupan transfer Real izdvojiti 60 miliona eura, a da će reprezentativac Srbije s 'kraljevskim klubom' potpisati šestogodišnji ugovor.

Djelovalo je to kao kraj sage o sljedećoj stanici Jovića, no sada je stigao demant, i to iz njegovog kluba Eintrachta.

"Nije bilo razgovora sa predstavnicima Reala. Još jednom ponavljam, ovo nisu bijele laži, zaista nas još niko nije kontaktirao", kazao je sportski direktor kluba iz Frankfurta Fredi Bobić, čiju izjavu prenosi ESPN.

Ostavljena je opcija da su se čelnici Real Madrida dogovorili samo sa Jovićevim menadžerom Falijem Ramadanijem, te da tek planiraju da se jave Eintrachtu i otpočnu proces realizacije transfere.

Dvadesetjednogodišnji Jović je ove sezone na 44 utakmice za Eintracht postigao 26 pogodaka, a u strijelce se upisao i u remiju sa Chelseajem u prvom meču polufinala Evropske lige.

Eintracht našao zamjenu?

Pred Eintrachtom je posao da nađe zamjenu za Jovića, a ona bi, čini se, mogla stići iz - Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako se nedjeljama unazad brojna imena povezuju s klubom iz Frankfurta, izbor je navodno pao na Mariana Diaza, koji je ove sezone imao ogromnih problema sa povredama, a vjeruje se kako bi i Real bio voljan da ga pusti.

Špekuliše se da će Real pustiti Diaza uz obeštećenje od 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi