Igrači Bayerna odavno nisu dobili takav šamar: Bochum nakon 18 godina pobijedio Bavarce

Domaći slavili sa 4:2

Igrači Bayerna odavno nisu dobili takav šamar: Bochum nakon 18 godina pobijedio Bavarce

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna doživjeli su danas neočekivan poraz na gostovanju kod Bochuma sa 4:2 u meču 22. kola Bundeslige.

Na početku meča činilo se da će Bayern doći do još jedne rutinske pobjede jer su gosti već u devetoj minuti poveli sa 1:0 kada je pogodak postigao Robert Lewandowski.

Međutim, nakon toga igrači Bochuma su zaigrali na nevjerovatnom nivou, te su do kraja prvog poluvremena u potpunosti šokirali fudbalere Bayerna, ali sigurno i cijelu fudbalsku javnost.

Bochum je na 1:1 poravnao u 14. minuti kada je strijelac bio Antwi-Adjei. Do potpunog preokreta domaći tim je stigao u 38. minuti. Sudija je svirao penal, a siguran s bijele tačke za 2:1 bio je Locadia.

Samo tri minute kasnije domaći zabijaju i treći gol. U centru pažnje našao se Gamboa koji je fantastično savladao Ulreicha za 3:1 i oduševljenje navijača Bochuma.

Slavlje se nije ni završilo, a Bochum je poveo sa 4:1. U 44. minuti Holtmann je spektakularno pogodio s vrha kaznenog prostora za potpuni nokaut Bayerna.

U drugom poluvremenu Bayern je pokušao nekako da se vrati u meč, ali nije uspio. Jedino što su Bavarci uradili jeste da su uspjeli da smanje na 4:2, a gol je u 75. minuti postigao ponovo Lewandowski.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te je Bochum zasluženo došao do tri boda koja je malo ko mogao očekivati. Za Bochum je ovo prva pobjeda protiv Bayerna nakon čak 18 godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je i dalje prvi na tabeli sa 52 boda, dok je Bochum sada skočio na 11. mjestu i ima 28 osvojenih bodova.

Treba dodati da je u istom terminu odigran i meč između Freiburga i Mainza koji je na kraju završen rezultatom 1:1. Bh. reprezentativac Ermedin Demirović šansu je dobio tek u 85. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Jaka liga.
3 5
krems_krems12
Bochum sve sto je sutnuo u prvom poluvremenu zavrsilo je u golu. Potrefio im se srecan dan i nista vise.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi