"Bog mi je pokazao žuti karton, ali da se nisam molio ne bih danas bio ovdje"
Foto - EPA

Vukušić prošao kroz dosta toga

"Bog mi je pokazao žuti karton, ali da se nisam molio ne bih danas bio ovdje"

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Ante Vukušić promijenio je dosta klubova za jednog 28-godišnjaka.

Nekada velika nada splitskog Hajduka je kao 21-godišnjak potpisao za Pescaru, ali kako se tamo nije snašao uslijedio je veliki broj posudbi, a zatim i često mijenjanje klubova.

Na kraju se Vukušić skrasio u Olimpiji iz Ljubljane. Igra fantastično, a u razgovoru za slovenačke medije je istakao da ga je na pravi put vratila vjera u Boga.

"Šta mi je pomoglo u teškim vremenima? Vjera u Boga. Dao mi je talenat i vjerovao sam da će mi dati drugu šansu da se vratim na veliku scenu", rekao je Vukušić i nastavio je:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Volim fudbal, ali zdravlje je veoma bitno. Želio sam pokazati svima koji su sumnjali da ponovo mogu biti na vrhu. Da se nisam molio sa porodicom vjerovatno danas ne bih bio ovdje i završio bih karijeru. Nakon svega kažem, hvala Bogu"

"Na početku sam sve gledao kroz negativu. Bio sam izgubljen kada sam otišao u Italiju, bio sam mlad, a danas vjerujem da je to sve bio samo izazov. Bog mi je pokazao žuti karton kako bih shvatio da bez njega ne može ništa. Sretan sam što sam pronašao pravog sebe", rekao je Vukušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi