Nastavlja se fudbalska sezona u Sloveniji, plan je sasvim jasan!
Foto - EPA

Klubovi počinju s treninzima

Nastavlja se fudbalska sezona u Sloveniji, plan je sasvim jasan!

M. Šljivak

Vlada Slovenija odlučila je od 4. maja uvesti olakšavajuće mjere za građane nakon pandemije koronavirusa.

Klubovi iz ove zemlje moći će početi s treninzima i očekuje se da će se fudbalska sezona u ovoj zemlji završiti.

Dva scenarija su ostala za završetak sezone u Sloveniji. Klubovi ciljaju povratak na teren 30. maja, a druga opcija je nastavak sezone sedam dana kasnije, odnosno šestog juna.

Ako bi se zaista i nastavila sezona ona bi trajala do 25. jula i ovo djeluje kao sasvim izvjestan scenarij za okončanje sezone.

Također Fudbalski savez Slovenije je odlučio da skrati takmičenje u Kupu. U polufinalnim duelima igrat će se samo jedna utakmica na neutralnom terenu, a zakazani datumi su 16. i 17. juni. Finale će se igrati 8. jula.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenci su prvenstvo zaustavili nakon 25 odigranih kola, a do kraja sezone ćemo gledati veliku brobu za naslov između Olimpije, Celja, Aluminija i Maribora.

Olimpija je najbliža cilju sa pet bodova prednosti u odnosu na Celje i Aluminij i sedam u odnosu na najvećeg rivala Maribor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti