Slovenija dozvolila nastavak treninga

Uz ograničenja

Slovenija dozvolila nastavak treninga

Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta je saopštilo da je Vlada Slovenije donijela odluke o mjerama koje dozvoljavaju profesionalnim fudbalerima da konačno nastave sa treninzima.

Restriktivne mjere, čiji je cilj suzbijanje epidemije novog koronavirusa, koje su do sada bile na snazi su potpuno zaustavile sport u Sloveniji. Ipak, slovenski mediji danas prenose kako su tamošnje vlasti usvojile nove, nešto "lakše" mjere koje omogućavaju i nastavak treninga za profesionalne sportiste.

Nove mjere podižu i optimizam da bi se u Sloveniji mogla nastaviti fudbalska sezona, mada se još uvijek ne zna da li će se to i, naravno, kada desiti.

Naravno, fudbaleri u Sloveniji mogu nastaviti sa treninzima po posebnom režimu i uz poštivanje već poznatih mjera socijalne distance i različita ograničenja. Mjere koje su dozvolile nastavak ovakvih treninga bi trebale biti na snazi narednih 14 dana, a nakon toga i donošenja novih odluka, možda se mogu očekivati i "normalni" treninzi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi