Bogati Kinezi ulažu u bh. fudbal?

David Wang čest gost na Pecari

Bogati Kinezi ulažu u bh. fudbal?

Edmir Škorić

Bogati Kinezi posljednjih godina vladaju evropskim fudbalom, a moglo bi se desiti da dođu i u Bosnu i Hercegovinu.

Ekipe poput Milana i Intera imaju vlasnike iz Kine i troše enormne cifre na pojačanja, a u Kinu posljednjih godina odlaze najveća fudbalska imena. Kina postaje fudbalska nacija, a tamošnji bogataši imaju želju da dio svog novca ulažu u evropske klubove.

Moglo bi doći i do saradnje između jednog "jakog" Kineza i bh. kluba. Naime, kako piše ABC portal, kineski gospodarstvenik David Wang iz Šangaja dugo ima poslovne veze sa firmama u BiH. Ovih dana je boravio u Širokom i tamošnjim novinarima kazao da duže vrijeme prati NK Široki Brijeg.

Istakao je zadovoljstvo što je upoznao čelnike Širokog i zahvalio se na poklonima, prošetao Pecarom i slikao se u dresu. Čak se spominje i saradnja sa Širokim, ali je Wang bez komentara, mada sve ukazuje na to da bi se moglo nešto "skuhati" na Pecari u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Foto: ABC portal

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi