Bogati vlasnik Fulhama želi kupiti Wembley

Cijena je zaista nevjerovatna

Bogati vlasnik Fulhama želi kupiti Wembley

O. Lekić

Dom reprezentacije Engleske bi mogao biti prodat za vrtoglavu cifru bogatom Pakistancu, vlasniku Fulhama.

Kultni stadion engleskog fudbala, popularni Wembley nalazi se pred prodajom. Nevjerovatnu sumu od 916 miliona eura spreman je platiti prvi čovjek Fulhama Shahid Khan.

Ovaj Pakistanac koji je prema Forbesu težak čak 7,2 milijarde dolara posjeduje i američko državljanstvo. Pored Fulhama u njegovom vlasništvu nalazi se NFL ekipa Jacksonville Jaguars, a Fulham bi želio preseliti na Wembley jer stadion na kojem igraju od 1897. godine, Craven Cottage, prima svega 25.700 gledalaca. 

S druge strane Wembley prima 90.000 gledalaca. 

Khan kaže kako bi reprezentacija Engleske i dalje igrala na Wembleyu, osim u oktobru i novembru kada bi želio Jacksonville dovesti u London kako bi domaća publika na djelu mogla da vidi jedan NFL meč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi