Uzalud golovi: Benitez otpisao Mitrovića, ali Srbin će ubrzo u novi tim
Foto: EPA

Potpisuje za novog premierligaša

Uzalud golovi: Benitez otpisao Mitrovića, ali Srbin će ubrzo u novi tim

M. Šljivak

Napadač Newcastlea Aleksandar Mitrović (23) iza sebe ima zaista odličnu polusezonu u ekipi Fulhama.

Srpski napadač je najzaslužniji što je londonski tim u igri za plasman u Premier ligu, a u 15 nastupa za ovaj tim postigao je sjajnih 11 golova.

Ipak, iako igra u odličnoj formi 23-godišnji napadač neće dobiti šansu kod menadžera Newcastlea Rafaela Beniteza i španski stručnjak je odlučio da ga proda.

Navodno, Svrake za njega traže cifru od 20 miliona funti, a već se javio i prvi zainteresovani tim. To je novi premierligaš Wolverhampton koji raspolaže zaista velikim financijskim sredstvima.

Menadžer ovog tima Nuno Espirito Santo impresioniran je igrama srpskog fudbalera i želi ga vidjeti u svom timu za narednu sezonu što bi se na kraju i moglo desiti jer na St. James Parku za njega nema mjesta.

Sa druge strane i Fulham je itekako zainteresovan da Mitrovića ostavi u svojim redovima, ali njegova cijena je prevelila i izvjesno je da on neće igrati na Craven Cottageu naredne sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi