Ponuđeno 920 miliona eura za Wembley, "evropski" fudbal seli iz svog doma?

FA bi mogao prodati nacionalni stadion

Ponuđeno 920 miliona eura za Wembley, "evropski" fudbal seli iz svog doma?

Nakon silnih peripetija, prekoračenja budžeta i problema se travnjakom, "novi Wembley" je 2007. godine otvorio svoje kapije, a Engleska dobila novi nacionalni stadion. Ipak, sada bi isti mogao biti prodan.

Prema informacijama koje su prenijeli mnogobrojni otočki mediji, uključujući Daily Mail, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) je dobila ponudu za Wembley. Navodno je za sam stadion ponuđeno 575 miliona eura (500 miliona funti), dok je za prava na "klub Wembley" koja su u vlasništvu FA ponuđeno dodatnih 345 miliona eura (300 miliona funti).

Ova astronomska ponuda je navodno stigla od Shahida Khana. Inače, Khan je vlasnik Fulhama, ali i NFL ekipe Jacksonville Jaguarsa, a upravo bi "Jaguari" trebali postati novi stanari modernog zdanja kapaciteta 90.000 sjedećih mjesta - naravno ako FA odluči prodati stadion.

To bi značilo da će američki fudbal dobiti novi dom u Engleskoj, pa bi Jaguarsi svoje domaće utakmice igrali u Londonu. Ipak, pitanje je da li bi NFL odobrio ovakvu selidbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, već neko vrijeme postoji praksa da se nekoliko utakmica regularnog dijela NBA sezone igra u Londonu, u O2 Areni, pa je logično i da NFL slijedi ovaj trend širenja tržišta. Također, predviđeno je da novi stadion Tottenhama godišnje ugosti dvije utakmice NFL-a, ali sada su se pojavile izgledne šanse da jedna ekipa iz Nacionalnde fudbalske lige pronađe stalni dom u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi