Ukrajinac se u jeku ruske agresije vratio u svoju zemlju i potpisao za Shakhtar

Posudba s pravom otkupa

Ukrajinac se u jeku ruske agresije vratio u svoju zemlju i potpisao za Shakhtar · Zvanično

E. Ganibegović

Shakhtar je danas predstavio novo pojačanje.

Na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa iz Anderlechta stigao je reprezentativac Ukrajine Bogdan Mykhaylichenko.

Tako se ovaj 25-godišnji lijevi bek u jeku ruske agresije na Ukrajinu vraća u domovinu da pomogne Shakhtaru kojeg su napustile brojne zvijezde.

Iz Shakhtara su tako otišli David Neres (Benfica), Dodo (Fiorentina), Marcos Antonio (Lazio), Manor Solomon (Fulham) i drugi.

Inače, ovaj ukrajinski reprezentativac je član Anderlechta od 2020. godine kada je stigao iz Zoryje, a igrao je još za Stal Kamyanske i Dynamo Kyiv u kojem je i počeo karijeru.

Za reprezentaciju Ukrajine debitovao je 2020. godine pod selektorskom palicom Andriyja Shevchenka i do sada upisao ukupno šest nastupa.

Njegova najuspješnija godina u karijeri bila je 2015. kada je s kijevskim Dynamom osvojio duplu krunu u Ukrajini, a sada će u napad na trofeje krenuti u dresu drugog ukrajinskog velikana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi