Bogdanović: Iz godine u godinu nam se ponavlja isto

Hrvatski reprezentativac nakon eliminacije sa Eurobasketa

Bogdanović: Iz godine u godinu nam se ponavlja isto

D. Rakanović

Hrvatska je završila nastupa na Eurobasketu već u osmini finala, pošto je doživjela debakl od Rusije (101:78). 

Najbolji igrač Hrvatske u ovom duelu, Bojan Bogdanović, teško je podnio eliminaciju. 

"Prije svega je zakazalo htijenje, volja i ponos. Izašli smo na parket bez imalo krvi i to se odrazilo na rezultatu", rekao je nakon meča Bogdanović i dodao:

"Dođe eliminacijska utakmica, nakon što danima pričamo u svlačionici i sobama kako je to Dan D, onda izađemo na teren i primimo preko 100 poena. Mislim da je suvišno pričati o nekoj taktici".

Nerješiva enigma za reprezentativce Hrvatske bio je sjajni Alexei Shved koji je postigao 27 poena i imao 12 asistencija- 

"Mislim da su trojke Shveda na otvaranju utakmice najmanji problem. Lagano smo im dopuštali da završavaju napade, nismo napravili nijedan muški faul", rekao je Bogdanović.

On je dodao da im se iz godine u godinu ponavlja ista stvar.

"Glupo je pričati da sam bio usamljen. Imali smo zajedništvo do ove utakmice, potencira se ta priča da Šarić i ja držimo ekipu, ali… Nedostajalo nam je krvi i borbe. Žao mi je ovih ljudi koji su došli da nas gledaju. Iz godine u godinu nam se ponavlja isto", zaključio je Bogdanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi