Petrović: Možemo krenuti u bitku

Selektor reprezentacije Hrvatske uoči duela sa Rusijom

Petrović: Možemo krenuti u bitku

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Hrvatske Aco Petrović istakao je da su njegovi izabranici spremni za bitku protiv selekcije Rusije u osmini finala Eurobasketa. 

"Mislim da smo igrački u solidnom stanju i da smo spremni. Možemo krenuti u bitku. Reprezentacija Hrvatske je spremna“, rekao je Petrović. 

Prema njegovim riječima, Rusi imaju nekoliko igrača kojima ne smiju dopustiti da se razigraju. 

"Znaju se njihove jake strane. Imaju tri-četiri stvari na koje moramo obratiti pažnju. Međutim, treba utakmicu čitati na vrijeme, jer svaka utakmica takvog tipa može donijeti nešto što u startu ne očekujete, da iskoči sasvim netko drugi i da morate reagovati na drugoj strani. Moramo biti maksimalno koncentrirani, spremni na sve moguće opcije“, rekao je Petrović.

Duel između Hrvatske i Rusije na rasporedu je u nedjelju od 20:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi