"Boja kože je sve olakšala Lampardu i Gerrardu, a mi tamnoputi ne možemo ni posao naći"

Heskey otvorio dušu

"Boja kože je sve olakšala Lampardu i Gerrardu, a mi tamnoputi ne možemo ni posao naći"

E. Čaušević

Legendarni engleski napadač Emile Heskey prije tri godine završio je karijeru i trenutno većinom gostuje na engleskim televizijama kao stručni komentator. 

Heskey je najvolje dane karijere proveo u dresu Liverpoola, a još je igrao za Newcastle United Jets, Bolton, Birmingham, Wigan, Aston Villu i Leicester. Također, upisao je i 62 nastupa u dresu reprezentacije Engleske.

Ovaj 41-godišnjak trenutno gostuje većinom kao stručni komentator na engleskim televizijama iako mu je cilj da ostvari što bolju trenersku karijeru.

Međutim, priznao je da stvari ne idu kako je očekivao i da nema šansu da se dokaže. Heskey je poručio da je rasizam itekako prisutan u fudbalu i da se to osjeti na mnoge načine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je izjavio da jednostavno zbog boje kože ne može dobiti šansu kao trener kakvu su dobili Steven Gerrard ili Frank Lampard odmah nakon što su završili svoje karijere.

"Ne znam zašto tamnoputi ljudi moraju biti na dnu dok ostali idu gdje žele i dobiju posao. 100% je bilo lakše za Lamparda i Gerrarda. Oni su dobili posao odmah i samo mogu da kažem da za tamnopute ljude nije isti slučaj. Sol Campbell ima više titula nego Gerrard i nema ga nigdje. Dobijemo neki posao da treniramo pionire i to je sve. Niko tamnoputom treneru neće dati posao u prvom timu dok završi karijeru i to je činjenica. Eto, recite vi meni koliko ima tamnoputih trenera u Premiershipu i Championshipu. Pa, mi smo manjina u svakom pogledu. Nemamo isti tretman i naravno da je to rasistički nastrojeno", rekao je Heskey.

Top Komentari

Hooruk
Nema tu nista rasisticki vec je problem sto crnje hoce da se poslije karijere malo kurce i pokazuju, kajle, auta, kuje, provodi i onda mnogi i tropa ostanu, rijetko koji se i odlucio da postane trener poslije karijere, dok bijelčuge gladni para, nikad dosta, nema u penziju nego sa fudbalskog terena pravac u grob. Nece niko sredinom
0 0
Lud
Dobro i ... !?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi