Dolazak Heskeya u Liverpool ima i drugu stranu priče: Legao sam na pod i počeo plakati...
Heskey je proveo četiri godine u Liverpoolu

Teško se navikavao na novu sredinu

Dolazak Heskeya u Liverpool ima i drugu stranu priče: Legao sam na pod i počeo plakati...

S. Pašalić

Bivši igrač Liverpoola, Emile Heskey, otkrio je kako se borio sa nostalgijom i depresijom kada je tek stigao na Anfield.

Robusni napadač je 2000. godine stigao iz Leicestera u Liverpool za 16.5 miliona eura, a za Redse je odigrao 223 utakmice i postigao je 60 golova.

Heskey je proveo četiri godine u Liverpoolu s kojim je osvojio FA kup, UEFA kup i Liga kup, ali je priznao da je imao velikih problema u pokušaju da se privikne na novu sredinu.

"Trajalo je šest mjeseci. Morao sam odrasti vrlo brzo jer sam imao djecu, imao sam djevojku. Doslovno sam legao na pod i počeo plakati."

"Razmišlajo sam u smislu: 'šta sam učinio? Ne znam da li sam postupio ispravno'. Ali najčudnije je bilo da kada sam išao na trening, bio sam u redu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tada sam niotkud našao brijačicu, pronašao prijatelje, rutinu. Da, bilo je teško vrijeme, ali bilo je čudno, bio sam blesav i gledajući unazad pomislite: 'zašto jednostavno nisi otišao i sjeo s prijateljima?'", rekao je Heskey.

Heskey je igrao i za reprezentaciju Engleske i upisao 62 nastupa i postigao je 7 golova, a karijeru je završio 2016. godine nakon što je nastupao za Bolton.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi