"Salah malo pretjeruje u pokušaju da bude kao Messi i Ronaldo"
Igrač Liverpoola je prošle sezone igrao na vrhunskom nivou

Mohamed Salah u posljednjih sedam utakmica nije postigao gol

"Salah malo pretjeruje u pokušaju da bude kao Messi i Ronaldo"

S. Pašalić

Bivši napadač Liverpoola Emile Heskey izjavio je da Mohamed Salah ove sezone previše pokušava da bude kao Messi i Ronaldo u nadi da dostigne njihov nivo.

Nakon transfera iz Rome u ljeto 2017. godine, Salah je uživao u izvanrednoj prvoj sezoni u Liverpoolu u kojoj je postigao 44 gola u 52 utakmice.

26-godišnji Egipćanin je osvojio brojne pojedinačne nagrade i bio je u rangu zajedno s Messijem i Ronaldom u toj sezoni.

Pored toga što je ove sezone postigao 20 golova u 41 utakmici, stvari za Salaha ne idu baš po planu kao što je to bio slučaj u prethodnoj sezoni nakon što nije uspio postići gol u posljednjih sedam utakmica za Liverpool.

To je dovelo do zabrinutosti oko forme egipatskog internacionalca, za kojeg Heskey vjeruje da predstavlja rizik za Liverpoolov tim tako što se previše trudi da se njegovo ime nađe na listi strijelaca, nego što se brine da li će njegov tim stići do pobjede.

"On još uvijek ima 17 golova u Premier ligi, tako da nema tako lošu sezonu, ali vjerovatno se samo malo previše trudi", rekao je Heskey.

"On i dalje razmišlja o prošloj sezoni kada je zabio sve te golove, kada je samopouzdanje bilo na visokom nivou i kada je praktično sve što je pucao na gol završilo u mreži", dodao je Heskey.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sada nema te sreće, ali on još uvijek želi postizati golove i svi i dalje gledaju u njega kao nekoga od koga se očekuje da postigne gol", nastavio je Heskey.

"Morate se sjetiti da smo ga prošle sezone stavljali u isti kontekst sa Messijem i Ronaldom tako da mu se to vjerovatno i dalje vrti po glavi i on želi da postiže golove kao što to i oni rade", zaključio je bivši napadač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi