Bojan Puzigaća okončao nogometnu karijeru u 35. godini
Puizigaća je odlučio kazati zbogom nogometu, kada je u pitanju igračka karijera, ali će ovaj defanzivac ostati u nogometu, te će se posvetiti trenerskom poslu

Defanzivac Krupe potvrdio za SportSport.ba

Bojan Puzigaća okončao nogometnu karijeru u 35. godini · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Krupe počeli su s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi, gdje im je cilj da izbore opstanak u ligi.

Ovaj klub u drugi dio sezone ući će bez jednog od najstandardnijih i najiskusnijih igrača. Bojan Puzigaća i zvanično je rekao zbogom igračkoj karijeri.

Ovu informaciju potvrdio je i za SportSport.ba

"Odlučio sam da je kraj, to je to kada je u pitanju igračka karijera. U fudbalu sigurno ostajem i posvetit ću se trenerskoj karijeri. Mislim da mogu biti zadovoljan svojom karijerom, moglo je i bolje, ali zadovoljan sam, osvojio sam i dvije titule, Kup, želim Krupi sve najbolje u drugom dijelu sezone", kazao je za naš portal Puzigaća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Puzigaća je svoju igračku karijeru okončao sa 35 godina, a u svojoj karijeri nastupao je za Borac u tri navrata, Čelik, poljsku Cracoviu, Sarajevo, Voždovac, dok je u Krupu stigao u januaru 2018. godine, te se u ovom klubu i zvanično oprostio od aktivnog igranja nogometa.

U dresu FK Sarajevo je osvojio prvenstvo i Kup BiH, dok je s Borcem u sezoni 2010/11 osvojio titulu prvaka BiH. Puzigaća je skoro cijelu karijeru igrao na poziciji lijevog beka, po potrebi i na stoperu, a pored defanzivnih zadataka bio je prepoznatljiv po ubačajima iz auta, te izvođenju jedanaesteraca, gdje je imao dosta uspjeha.

Top Komentari

gallardo.la
Hvala Bojane za sav trud i zalaganje u dresu FK Sarajevo. Ostajes nam u lijepom sjecanju
12 0
kaskada24
Velkoski na drugu stativu goooooooool Puzigaćaaa... Sretno Bojane i sve najbolje!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi