Sud u Grčkoj odlučio: Harry Maguire je kriv!

Tereti se za tri kaznena djela

Sud u Grčkoj odlučio: Harry Maguire je kriv!

E. Škorić

Štoper Manchester Uniteda Harry Maguire imao je nesreću da učestvuje u tučnjavi tokom odmora u Grčkoj.

Maguire je s bratom Joeom i jednim prijateljem ispred noćnog kluba učestvovao u tuči s drugom grupom Engleza, a sve je počelo tako što je neko oštrim predmetom ubo njegovu sestru. Kasnije se na suđenju ustanovilo da su dvije osobe nešto ubrizgaleu ruku Maguireove sestre, zbog čega je ona pala u nesvijest. Navodno se radilo o opijatima uz pomoć kojih su željeli da je siluju.

Maguire je završio u policijskoj stanici, ali je uhapšen jer je izvrijeđao, a potom i napao predstavnike organa reda i mira. Čak im je u jednom trenutku govorio: "Znate li vi ko sam ja? Ja sam kapiten Manchester Uniteda. Pustite me, platit ću vam...".

To je izjava policijaca koji su dali svjedočenja, a sada je sud u Grčkoj saopštio odluku o cijelom slučaju:

Harry Maguire je kriv za otežani napad, odupiranje hapšenju i za podmićivanje policije!

Saslušanje je održano danas na otoku Syros, dok je prethodno kapiten Uniteda tvrdio da nije kriv za optužbe te je pušten iz policijsog pritvora čekajući na slobodi saslušanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Ne bi bio problem da se nije opirao policiji i nudio mito, tuca je opravdana na neki način
6 0
Quartararo20
Joj igraca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi