Bojo: Ispoštovali smo trenerove zamisli, Mladost zaslužuje gornji dio tabele

Mladi nogometaš potvrdio sjajnu formu

Bojo: Ispoštovali smo trenerove zamisli, Mladost zaslužuje gornji dio tabele

S. Mlaćo

Mladost je jučer u Ugljeviku upisala treću pobjedu ove sezone i zaplovila ka sredini tabele. Rani pogoci presudili su Zvijezdi 09 i Dobojlije su na kraju meča imale razloga za zadovoljstvo. 

Za Mladost su jučer pogađali Petar Bojo i Gedeon Guzina, a ovaj prvi je pokazao da se nalazi u sjajnoj atmosferi. Adnan Zildžović, šef struke Mladosti, vjeruje talentovanom 20-godišnjaku, a ovaj mu se odužuje sjajnim partijama i pogocima.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, cijela ekipa se maksimalno spremila za duel sa Zvijezdom 09. Znali smo da nam eventualna tri boda mogu mnogo značiti. Ispoštovali smo trenerove zamisli i došli do pobjede", priča Bojo za SportSport.ba.

Zildžović vjeruje ovom mladom napadaču, što pokazuje i minutaža koju mu pruža.U posljednjih pet utakmica na čak četiri je proveo svih 90 minuta.

"U zadnjim utakmicama sam dobio povjerenje od trenera, vratio sam se na najbolji mogući način. Cijela ekipa dobro radi i to je plod pozitivnih rezultata. Naravno da mi je drago zbog postignutih pogodaka, kao vezni nogometaš mogu biti zadovoljan i nadam se da neću stati na ovom broju".

Mladost na početku nije pokazivala dobre igre, ali sve se preokrenulo dolaskom Zildžovića, pa su Dobojlije pobjegle iz donjeg dijela.

"Na početku smo imali rezultatsku krizu, ali to je sada prošlost. Idemo iz utakmice u utakmicu, cijela ekipa daje maksimum i Mladost će dokazati da pripada gornjem dijelu tabele".

Bojoj (20) je ovog ljeta stigao u Mladost iz NK Vitez gdje je pokazao svoje kvalitete. Svjestan je da je to bio pravi potez.

"Mislim da jeste. Mladost je dobra sredina za razvijanje mladog igrača, nadam se da će mi biti dobra odskočna daska za budućnost i neke još veće domete. Svakako da mi i povjerenje trenera mnogo daje dodatno samopouzdanje i to se vidi iz utakmice u utakmicu".

Sa Nemanjom Anđušićem i Abidom Mujagićem dijeli prvo mjesto liste strijelaca FK Mladost u novoj sezoni. Sve trojica su postigla po tri pogotka. Na vrhu je Nemanja Bilbija iz Zrinjskog koji se devet puta upisao u listu strijelaca. O Bilbiji Bojo ima samo riječi hvale.

"Kroz par sezona Bilbija pokazuje kvalitet. Trenutno je u sjajnoj formi i to se vidi po postignutim pogotkama".

Nastupao je za kadetsku i juniorsku selekciju BiH, te s pravom se nada da će u narednom periodu dobiti poziv i selektora U-21 reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prošao sam sve omladinske selekcije, a na meni je da vrijedno radim. Vrijeme će dokazati da li ću zaslužiti poziv selektora ili ne", dodao je skromni Bojo na kraju razgovora.

Bojo je u 12. kola Premijer lige upisao tri pogotka i dodao jednu asistenciju.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi