Bolić: Želim Džeki još puno golova i da nas odvede na SP

Siguran u pobjedu protiv Latvije

Bolić: Želim Džeki još puno golova i da nas odvede na SP

E. Škorić

Još samo nekoliko sati dijeli nas od početka druge utakmice bh. nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazil 2014. godine. 

Bh. reprezentacija je s visokih 8:1 u petak slavila nad Lihtenštajnom u Vaduzu protiv objektivno daleko slabijeg protivnika. Bila je to povijesna utakmica, jer je ostvarena najveća pobjeda u povijesti naše reprezentacije, Edin Džeko postao je najbolji strijelac Zmajeva svih vremena...

 

Novi ispit, puno teži, čeka nas od 20:00 sati na Bilinom Polju u Zenici. Ugostit ćemo tvrdu reprezentaciju Latvije, koja je umalo osvojila bod(ove) protiv Grčke na otvaranju kvalifikacija.

 

"Očekujem pobjedu, uostaom kao i svi mi. Pokazali smo u prvom meču da smo favoriti i da imamo dobru ekipu. Nadam se da ćemo večerašnjom pobjedom prvi put kvalifikacije otvoriti sa šest bodova. Bolji smo od Latvije. Bitna su samo tri boda, svaka pobjeda je odlična i ne treba da previše razmišljamo o golovima. U Vaduzu smo ih postigli osam, apetiti su normalno porasli, ali treba stati čvrsto na zemlju s obje noge", kazao je u razgovoru za SportSport.ba bivši bh. reprezentativni napadač Evlir Bolić, uz opasku:

 

"Latvijci će doći da se zatvore i neće biti lako. Najbitnije je da postignemo jedan gol i da se otvori utakmica. Ne smijemo strepiti, moramo igrati smireno, a siguran sam da će kao plod svega izrasti jedan ili više pogodaka".

 

Mladi Zmajevi su jučer odigrali sjajnu utakmicu, remizirali s Nijemcima (4:4) i malo ostali kratki za baraž i eventualni plasman na EP 2013. godine u Izraelu.

 

"Odigrali su fenomenalno. Utakmica s Grčkom i ova su nam pokazale da imamo dosta kvalitetnih mladih igrača. Ova sadašnja reprezentacija, A, ima kvalitetnih igrač, ali uz ove momke koji dolaze sigurno imamo jednu svijetlu budućnost. Iako nisu otišli u baraž, protiv Nijemaca su pokazali da radi sjajan posao i da imaju kvaliteta".

 

U petak je Bolić nakon dugo vremena skinut s trona  - Edin Džeko je postao najbolji strijelac bh. reprezentacije svih vremena s 24 pogotka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Ranije sam rekao da će, naročito sam tada mislio na Džeku, neko kad-tad oboriti taj rekord i postignuti puno više golova nego što sam ja. Džeko je mlad, pred njim je još puno utakmica i želim mu puno sreće, da ih što više zabije i da nas odvede na Svjetstko prvenstvo, što nam je svima cilj", istakao je Bolić na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.