Prekid lige koja je bila raj za kladioničare - Sve je bilo namješteno
Foto - EPA

FS Bolivije donio odluku

Prekid lige koja je bila raj za kladioničare - Sve je bilo namješteno

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Bolivije odlučio je prekinuti prvenstvo u dva najviša ranga i to zbog namještanja utakmica koje je dokazano nakon višemjesečne istrage.

Prvenstvo u Boliviji zaustavljeno je odlukom Fudbalskog saveza ove zemlje i to nakon što su se našli dokazi koji pokazuju da je u ovoj zemlji namješten ogroman broj utakmica.

Istražitelji koji su se bavili ovim slučajem otkrili su kako je u namještanju utakmica učestvovala ogromna kriminalna mreža u kojoj su zajedno surađivali čelnici klubova, igrači, sudije...

Prošle sedmice je objavljen niz snimaka u kojem se jasno čuju dokazi namještanja utakmica. Kriminalna mreža je bila zaista ogromna, pa je Fudbalski savez Bolivije odlučio da reaguje.

Odlučeno je da se prvenstvo prekine. Odluka je donesena s 14 glasova za i jednim protiv i zvanično je stupila na snagu.

Oglasi

Također, FS Bolivije je poslao zahtjev Fudbalskom savezu Južne Amerike (CONMEBOL) da im dozvoli organizaciju novog prvenstva u kojem bi učestvovali određeni timovi, a prvenstvo bi se održalo tokom jeseni i zime.

Bolivija bi tako dobila predstavnike u kontinentalnom takmičenju, a ostaje nam da vidimo kakav će odgovor biti.

Prvenstvo je prekinuto nakon 23 kola, a vodeći na tabeli je bio tim The Strongest s 49 bodova, a iza su bili Nacional Potosi (43) i Bolivar (41).

Liga u ovoj zemlji poznata je po velikom broju golova. Kladioničari su uživali igrajući na parove iz ove zemlje, no to bi mogla postati prošlost.

I običnim gledaocima bilo je jasno da su rezultati i nastupi u određenim utakmicama izuzetno sumnjivi, a na kraju se ispostavilo da su sumnje sasvim opravdano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi