Tokom meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo predsjednika izveli s lisicama na rukama

Samo u Boliviji

Tokom meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo predsjednika izveli s lisicama na rukama

Edmir Škorić

Hapšenje na stadionu samo po sebi je vijest, ali naročito kada u lisicama biva priveden predsjednik Nogometnog saveza.

Bolivija je sinoć igrala protiv Ekvadora meč 3. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na poluvremenu duela u La Pazu pripadnici policije priveli su Marca Rodrigueza.

Predsjednik Nogometnog saveza Bolivije s lisicama na rukama je napustio stadion, a sve su snimile kamere i snimak se brzo proširio internetom.

On je optužen za nepravilnosti u administrativnim poslovima i za korupciju i smatra se krivcem za rasulo u bolivijskom nogometu. Od ljeta je na funkciji jer je naslijedio Cezara Salinasa, koji je umro usljed komplikacija s koronavirusom u julu, ali čini se da je nakon samo nekoliko mjeseci završio svoje epizodu.

Rodriguez je kršio savezni statut, pa je priveden i to tokom utakmice kvalifikacija koju je Bolivija izgubila s 3:2 iako je vodila 2:1. To se zaista može vidjeti samo u Južnoj Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi