Simeone: Da je Messi igrao za nas...

Trener Atletica se pomirio sa titulom

Simeone: Da je Messi igrao za nas...

Trener Atletico Madrida Diego Simeone imao je vrlo zanimljiv komentar na današnju utakmicu sa Barcelonom.

Katalonci su sjajnim golom Messija slavili sa 1:0 i tom pobjedom su došli na korak do šampionske titule, a prema mišljenju Simeonea, utrka za naslov je skoro pa završena.

"Imamo osam bodova manje od Barcelone, koja ove sezone nije još nijednom izgubila u La Ligi. Previše bi bilo očekivati da izgube tri puta u preostalih 11 kola, tako da... U svakom slučaju, učinit ćemo sve da budemo konkurentni do kraja", započeo je Simeone, te nastavio:

"Bila je ovo utakmica slična onoj u Madridu. Barcelona je bila bolja u prvom poluvremenu, a onda smo mi reagovali. Jedina je razlika što smo u Madridu uspjeli uzeti bod, a danas smo izgubili s jednim golom razlike".

Diego Simeone je posebno pohvalio Lea Messija, koji je odlučio današnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je poseban igrač. Utakmica je bila izjednačena, a da je Messi igrao za nas, mi bismo pobijedili. To je tako".

Barcelona sada ima osam bodova više od drugoplasiranog Atletica i čini se da je nova titula na putu ka Nou Campu. Atleticu se, ako ništa, treba odati priznanje za dobar otpor koji su pružali u borbi za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi