Bolju odbranu niste vidjeli: Ter Stegen spasio Barcelonu poraza u Bilbau

Nevjerovatan refleks

Bolju odbranu niste vidjeli: Ter Stegen spasio Barcelonu poraza u Bilbau

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su odigrali utakmicu bez golova na gostovanju protiv Athletic Bilbaa u meču 23. kola španske La Lige.

Barca je već drugi meč zaredom bez pobjede u domaćem prvenstvu što je najbolje iskoristio Real Madrid koji sada ima svega šest bodova manje u odnosu na katalonski klub.

Sinoćnja utakmica Barcelone bila je vjerovatno najgora u dosadašnjem dijelu sezone jer gosti uopšte skoro da nisu imali ozbiljnije prilike na ovom meču. S druge strane Bilbao je itekako prijetio, a Ter Stegen je najzaslužniji što Barca nije poražena.

Njemački golman još jednom je pokazao da se radi o jednom od najbolji čuvara mreže na svijetu. Ter Stegen je imao nekoliko fantastičnih odbrana, no sve je fascinirala ona iz 85. minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je Williams imao šansu da donese Bilbau veliku pobjedu, te je sa šest metara neometano šutirao, no Ter Stegen je nevjerovatnim refleksom uspio da zaustavi ovaj šut što sigurno niko na stadionu nije očekivao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi