Remi Athletica i Barce, Kenan Kodro upisao debi

Špansko prvenstvo, 23. kolo

Remi Athletica i Barce, Kenan Kodro upisao debi

Fudbaleri Athletic Bilbaa i Barcelone podijelili su bodove u večerašnjem susretu 23. kola španske La Lige jer su na stadionu San Mames odigrali meč bez golova.

Ovu utakmicu su s posebnom pažnjom pratili i navijači Real Madrida koji su priželjkivali poraz ili barem remi Barce, a na kraju se desilo ovo drugo.

Iako je susret završen bez golova treba reći da je bilo dosta dobrih prilika na obje strane. Prvo su pokušali domaći preko Berchichea, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 17. minuti dobro šutia Susaeta, ali Ter Stegen fantastično brani.

Njemački golman sjajno brani i udarac Danija Garcije iz 25. minute, a Bilbao ponovo pokušava tri minute kasnije preko Alvareza. Do kraja prvog dijela Barca prijetio preko Messija, a Bilbao preko Raula Garcije, ali ostalo je 0:0.

Barca je imala nekoliko solidnih prilika u drugom dijelu, a najbolju preko Messija iz slobodnjaka. S druge strane, Marc Andre Ter Stegen je sjajno branio pokušaje domaćih fudbalera i do kraja susreta nije bilo golova.

U samom finišu meča, tačnije u 90. minuti, u igru je ušao bh. reprezentativac Kenan Kodro koji je na taj način debitovao za novi klub. On je zamijenio Williamsa.

Barca sada ima 51 bod i ostala je lider ali sa samo šest bodova više od Reala koji je drugi, dok je Bilbao ostao na 13. poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 23. kolo:

Athletic Bilbao - Barcelona 0:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hasetz
Imao je zapažen trk pri ulasku u igru, međutim, 10 sekundi kasnije, sudija je odsvirao kraj utakmice...
1 3
Adnanos
Bolje nego u kopenhagenu gdje je sa tribina gledao skova.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti