Bolnica u Real Madridu: Thibaut Courtois je novi igrač na listi povrijeđenih
Courtois bi mogao biti van terena i do mjesec dana

Glavobolje za Zinedinea Zidanea

Bolnica u Real Madridu: Thibaut Courtois je novi igrač na listi povrijeđenih

S. Pašalić

Real Madrid će u utorak u okviru Audi kupa odigrati utakmicu protiv Tottenhama.

Bit će to nova provjera za ekipu Zinedinea Zidanea koji u ovoj utakmici zbog povrede neće moći računati na još jednog igrača.

Naime, Marca prenosi da je prvi golman kluba iz Madrida zadobio povredu zgloba. On nije otputovao sa ekipom u Minhen gdje će Real pored Tottenhama još igrati protiv Fenerbahčea i Bayerna.

Tako se Courtois pridružio Brahimu Diazu i Marcu Asensiju, kao i novim igračima Ferlandu Mendyju i Luki Joviću na spisku povrijeđenih igrača.

Mendy i Diaz bi se trebali vratiti krajem augusta, Luka Jović je povrijedio zglob i još uvijek se ne zna datum njegovog povratka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marco Asensio je prošao najgore te će zbog povrede ligamenata koljena propustiti veći dio sezone. Španski list piše da bi Courtois mogao biti van terena i do mjesec dana.

Keylor Navas, Andriy Lunin i Diego Altube su golmani koje Real još ima i Navas sigurno može zamijeniti Belgijanca, ali sve ove povrede remete planove Zinedinea Zidanea za novu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi