I kasnije kažu 'navlači' se Juventusu - Scene iz Bologne su gorka pilula za Bianconere
Sudija Simone Sozza nema mogućnost da gleda VAR snimke na stadionu Renato D'All Ara u Bologni (Foto: Screenshot)

Nevjerovatno

I kasnije kažu 'navlači' se Juventusu - Scene iz Bologne su gorka pilula za Bianconere

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je u 10. minuti meča primio gol na stadionu Renato Dall'Ara u Bologni. Domaće je u vodstvo doveo Riccardo Orsolini s bijele tačke i to nakon što je izborio penal nakon duela s Danilom. Međutim, u centru pažnje je sudija Simone Sozza koji u prvom trenutku nije pokazao na bijelu tačku, ali je u nedostatku  monitora odlučio poslušati savjet iz VAR sobe i pokazao je na bijelu tačku.

Kontroverzan penal dosuđen je za Bolognu protiv Juventusa. Danilo je 'krivac' za navodni prekršaj u kaznenom prostoru zbog kojeg je Simone Sozza pokazao na bijelu tačku iz kojeg je Bologna došla do vodstva od 1:0.

Ipak, interesantno je jako u prvom trenutku Sozza nije pokazao na penal. On je pustio da se igra nastavi, ali je zatim reagovala VAR soba.

Sozzi je javljeno da je penal i on je promijenio odluku koju je on donio na terenu. Interesantno je da nije imao mogućnost da pregleda lično snimak jer VAR monitor ne radi.

Rezervnog nema na stadionu u Bologni. Sozza tako nije mogao da lično pogleda i donese odluku već je prihvatio ono što su mu javile sudije iz VAR sobe.

OVDJE pogledajte trenutak u kojem je VAR soba odlučila da dodijeli penal Bologni. Za mnoge je penal bio itekako kontroverzan.

Oglasi

Uzaludni su bili protesti igrača Juventusa. Oni su smatrali da bi se Sozza trebao držati svoje odluke, no on je prihvatio sugestiju iz VAR sobe koja je ipak bolje vidjela ovu situaciju.

Juventus je također imao penal u ovom duelu. Lucumi je srušio Milika na ivici kaznenog prostora, a Sozza je svirao prekršaj na ivici.

VAR soba je ponovo reagovala. Odlučeno je da je penal, koji je zaista i postojao, te je Juve imao šansu da izjednači.

Odgovornost preuzima Arkadiusz Milik. Poljak je međutim izveo jedan od najlošijih penala ove sezone i sunarodnjak Lukasz Skorupski na golu Bologne mu je uhvatio živu loptu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

OVDJE pogledajte ovaj katastrofalno izvedeni penal napadača torinskog kluba.

Juventus je u nizu od tri poraza. Klub se bori za plasman u Ligu prvaka i novi neuspjeh bi sigurno bio još jedan žestok udarac za najtrofejniji italijanski klub.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE