Allegri 'divljao' pred čelnicima Intera i zakleo se: "Obično ste s**nje, nećete igrati Ligu prvaka"
Trener Juventusa se posvađao s čelnicima Intera nakon ispadanja iz italijanskog Kupa (Foto: EPA)

Trener Juventusa

Allegri 'divljao' pred čelnicima Intera i zakleo se: "Obično ste s**nje, nećete igrati Ligu prvaka"

M. Šljivak

Juventus je poražen od Intera u polufinalu Kupa Italije. Duel na Giuseppe Meazzi okončan je pobjedom Nerazzurra od 1:0, a nakon meča trener Stare dame Massimiliano Allegri imao je svoju žutu minuti i poprilično je bio žestok prema čelnicima Intera Dariju Baccinu i Beppeu Marotti.

Massimiliano Allegri nije mogao kontrolisati emocije nakon poraza u polufinalu Kupa Italije od Intera. Trener Bianconera odlučio je izvrijeđati čelnike Intera Darija Baccina i Beppea Marottu.

Poručio im je kako naredne sezone neće igrati Ligu prvaka. Učinit će sve da Intera ne bude tamo.

"Obično ste sranje. Završit ćete šesti na tabeli", vikao je Allegri na Baccina i Marottu, a zatim je ušao u svlačionicu i jasno je poručio igračima.

"Moramo završiti ispred njih na tabeli. Nećemo im dopustiti da igraju Ligu prvaka", poruka je trenera Juventusa.

Interesantno je svakako da je usprkos blijedoj partiji Allegri zadovoljan nastupom svog tima. Mnogi navijači Juventusa ne vjeruju u ono šta su čuli od njega.

Oglasi

"Odigrali smo dobru utakmicu. Međutim, moramo zasukati rukave i raditi mnogo žešće u preostalom periodu. Sami smo sebi otežali ovu sezonu", rekao je Allegri.

Nerazzurri su trenutno šesti na tabeli Serije A. Tim Simonea Inzaghija skupio je 54 boda i pozicija četiri koju drži veliki rival AC Milan bježi im dva boda.

Ipak, Inter ima šansu i preko Lige prvaka da osigura učešće u elitnom evropskom takmičenju naredne sezone. Morat će osvojiti trofej, a protivnik u polufinalu im je upravo Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane Juventus je trenutno na trećoj poziciji u Seriji A. Staroj dami je vraćeno 15 oduzetih bodova i imaju ih ukupno 59.

I njima do kraja sezone slijedi velika bitka za plasman u Ligu prvaka. Dosta je timova koji su u konkurenciji za još tri mjesta (Napoli već osigurao mjesto), a među njima su pored Intera i Juventusa još Lazio, AC Milan, Roma i Atalanta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samosloboda.forzajuve
Navijac sam Juventusa, al me sramota zbog ovog.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi