Milanove rezerve primile gol u 35. sekundi, stadion u Bologni Rossoneri napustili pognutih glava

Samo bod

Milanove rezerve primile gol u 35. sekundi, stadion u Bologni Rossoneri napustili pognutih glava

Edmir Škorić

Milan je danas gostovao na Renato Dall'Ari u Bologni, a sa praktično drugom postavom je ovaj tim uspio da osvoji bod (1:1) u 30. kolu italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije odigrao je u srijedu navečer utakmicu s Napolijem u četvrtfinalu Lige prvaka i slavio je sa 1:0 na San Siru, a već za nekoliko dana gostuje u Napulju. Milanu je cilj da se plasira u polufinale kontinentalnog takmičenja, ali trpe rezutlati u ligi.

Trener Stefano Pioli odlučio je da osvježi ekipu i da počne meč sa skoro drugom postavom, ostavivši tek golmana Maignana od startera, a od prve minute igrali su još Ballo-Toure, Thiaw, Kalulu, Florenzi, Pobega, Vranckx, Rebić, De Ketelaere, Saelemaekers i Origi.

Takva postava je izdržala samo 35 sekundi, kada je Sansone postigao gol za vodstvo Bologne, ali kasnije je Milan bio taj koji je dominirao terenom i bio je mnogo bliže pobjedi.

Gol za izjednačenje postigao je 'na vrijeme'. U 40. minuti Pobega sjajnim udarcem donosi izjednačenje, a u drugih 45 minuta Milan kreće i po pobjedu.

Oglasi

Ušli su Calabria, Messias, Leao i Diaz, a ovaj potonji je u 83. minuti imao dobru šansu, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola. Ranije je Rebić propustio dobru šansu.

Ostalo je 1:1 i Milan je napravio novi kiks u prvenstvu, ali takvo što se moglo i pretpostaviti s obzirom na Piolijeve promjene i sam tajming utakmice. Rossoneri velike nade polažu u Ligu prvaka i taj revanš s Napolijem.

Biće dosta govora i o očiglednom penalu nad Rebićem koji nije dosuđen...

Što se prvenstva tiče, ostaće četvrti s 53 boda, te se osam kola prije kraja dovodi u pitanje njihov plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja, ali ipak i dalje su u dobroj poziciji unatoč sve većim brojem kikseva u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi duel s Napolijem u Napulju, a nakon toga će na San Siru gostovati ekipa Leccea. Bologna je na za njih visokom osmom mjestu sa 44 boda, a u narednom kolu gostuje kod Verone.

Kasnije danas se sastaju Napoli i Verona te Inter i Monza, što se tiče ovog kola. U slučaju da Inter ostvari pobjedu, Milan će pati na peto mjesto na tabeli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi