Ludnica u Bologni: Golijada, dva isključenja i pobjeda Milana uz lijep gol Ibrahimovića

Serija A

Ludnica u Bologni: Golijada, dva isključenja i pobjeda Milana uz lijep gol Ibrahimovića

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su Bologna i Milan večeras u okviru devetog kola italijanske Serije A, a na kraju su gosti slavili s 4:2.

Milan je rutinski odradio prvih 45 minuta, pa je vodio 2:0 i imao igrača više. Činilo se da je sve gotovo, no u samo šest minuta nastavka sve se promijenilo.

No, krenimo redom. Desetkovani Rossoneri su poveli sjajnim golom Rafaela Leaa u 16. minuti, a samo četiri minute kasnije Rade Krunić je sjajno iznudio isključenje Soumaora. S igračem više Milan je do odlaska na odmor udvostručio prednost. Snažnim udarcem Calabria je zatresao mrežu Skorupskog.

Na poluvremenu je trener Pioli ubacio Bakayoka umjesto kartoniranog Tonalija, a Saelemaekersa umjesto povrijeđenog Castillieja. Gosti su isuviše opušteno ušli u nastavak meča, pa ih je to zamalo koštalo.

Prvo je u 49. minuti Ibrahimović postigao autogol nakon što je Barrow izveo korner, a samo tri minute kasnije Barrow postiže lijep gol za 2:2.

U 58. minuti je Soriano dobio direktan crveni karton kod Bologne zbog jednog oštrog starta, pa su domaći bili prisiljeni da brane 2:2 sa dva igrača manje. Dobro su se držali, čak su preko Arnautovića imali sjajnu šansu i da povedu, a onda u 84. minuti Bennacer odbijenu loptu sjajno šalje u mrežu Skorupskog.

Kada je već Bologna morala da krene naprijed, stigla je kontra Milana i pogodak Ibrahimovića za konačnih 4:2. Taj gol pogledajte OVDJE.

Neočekivano teška na kraju pobjeda Milana, ali ono što je za njih najvažnije zauzet će prvo mjesto na tabeli, barem do sutra kada će Napoli odigrati svoj meč s Romom na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naš reprezentativac Rade Krunić odigrao je 60 minuta i, kao što smo već kazali, pomogao Milanu tako što je "natjerao" Soumaora na crveni karton već u 20. minuti.

Milan će već u utorak navečer ugostiti Torino i tražit će svoju devetu pobjedu na 10. meču, a ovaj tim još uvijek nema poraza u Seriji A ove sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir.D
Drug moj neznam koju si ti utakmicu gledao, al nas Kruna je igrao do 60 min kad je umjesto njega ubacio Girouda
13 0
AcMilan_rosoneriBosna
FORZA MILAN
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi