Roma u gostima deklasirala Bolognu, Edin Džeko zabio sjajan pogodak

Vučica odigrala odličan meč

Roma u gostima deklasirala Bolognu, Edin Džeko zabio sjajan pogodak

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su u gostima pobijedili Bolognu sa 5:1 u meču 11. kola italijanske Serije A.

Roma je odlično počela utakmicu i povela već u petoj minuti kada je autogol postigao Poli. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za gostujući tim, a ovaj put na scenu je stupio Edin Džeko.

Pellegrini je uposlio Dijamanta koji je nakon sjajnog prodora uspio da zatrese mrežu Bologne za 0:2. Roma do trećeg gola dolazi samo pet minuta kasnije. Ovaj put strijelac za 0:3 bio je Pellegrini.

Samo devet minuta kasnije Bologna je smanjila na 1:3 kada smo vidjeli još jedan autogol, a ovaj put svoju mrežu zatresao je Cristante.

Vučica je i u nastavku zaista briljirala. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva gola i to oba u mreži Bologne.

U 35. minuti na 4:0 povisio je Veretout, dok je u samom finišu prvog poluvremena peti gol za Romu postigao Mkhitaryan. U nastavku meča je bio dosta mirniji tempo i vidjeli smo nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali je na kraju ostalo 5:1 za Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko iz igre je izašao u 82. minuti meča i treba dodati da je za njega obo vio 111. gol u dresu Rome i sada je na trećem mjestu vječnih strijelaca Vučice gdje se izjednačio sa Amadeom Amadeijem.

U istom terminu igrale su se još dvije utakmice. Atalanta je na svom terenu pobijedila Fiorentinu sa 3:0, dok je Napoli na stadionu Diego Armando Maradona bio bolji od Sampdorije sa 2:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
... i profulao 3 šanse koje niko profulao ne bi
2 1
sport1
Po novinaru u 24 minuti je bilo 3:1, a u 35oj 4:0:-)))
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi