Bomba igrača Crystal Palacea proglašena za najbolji gol sezone u Premier ligi
Townsend je sjajnim udarcem iz voleja pogodio za 2:1

Nije bilo previše dilema oko pobjednika

Bomba igrača Crystal Palacea proglašena za najbolji gol sezone u Premier ligi

S. Pašalić

Sezona u engleskoj Premier ligi je nedavno završena, a Manchester City je osvojio naslov prvaka.

Sada je došlo vrijeme i da se izabere najbolji gol sezone, a Andros Townsend je bez previše dilema odnio titulu pobjednika u ovoj kategoriji.

Vazni igrač Crystala Palacea je upravo u utakmici 18. kola protiv Manchester Cityja u 35. minuti postigao fenomenalan gol iz voleja sa 30-tak metara za 2:1.

Palace je u toj utakmici šokirao City i slavio sa 3:2. Građani su poveli u 27. minuti golom Gundogana, ali su gosti golovima u 33. i 35. minuti stigli do preokreta.

U 51. minuti Luka Milivojević je sa bijele tačke povisio na 3:1, a konačnih 3:2 je postavio Kevin De Brujne pet minuta kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi