Premijer se vraća u Premier ligu: Bivši vlasnik Cityja kupuje novi klub?

Shinawatra već u pregovorima

Premijer se vraća u Premier ligu: Bivši vlasnik Cityja kupuje novi klub?

Nekadašnji premijer Tajlanda Thaksin Shinawatra razmatra mogućnog povratka u engleski fudbal, 11 godina nakon što se oprostio od Manchester Cityja.

Naime, nekadašnji vlasnik Manchester Cityja Thaksin Shinawatra je počeo pregovore o mogućem preuzimanju Crystal Palacea.

Ukoliko do preuzimanja kluba sa Selhurst Parka zaista i dođe, Shinawatra bi se 11 godina od napuštanja Manchester Cityja ponovo vratio u engleski fudbal.

Britanski mediji saopštavaju da bi Selhurst Park mogao biti Shinawatrina nova destinacija jer on već obavio niz razgovora sa aktuelnim predsjednikom i jednim od vlasnika Palacea, Steveom Parishom.

Shinawatra je navodno spreman upumpati prijeko potrebna sredsta u Palace, a navodno se, kada je otkup upravljačih prava u pitanju, govori o cifri od oko 150 miliona funti (173.6 miliona eura).

Bivši premijer Tajlanda bi u svoj novi poslovni poduhvat mogao uključiti i nekadašnjeg predsjednika tajlandskog prvoligaša Chiangrai Uniteda, Mitija Tiyapairata.

Inače, Shinawatra je vlasnik Manchester Cityja postao u junu 2007. godine, a na kormilu pomenutog kluba je ostao nešto više od godinu dana prije nego što je postignut dogovor sa šejkom Mansourom koji je u septembru 2008. postao vlasnik Građana.

Od tada je Manchester City postao sila u engleskom fudbalu, a Shinawatra se nada da i u Crystal Palaceu može postaviti temelje za uspješnu budućnost. Tajlanđanin sigurno ima dovoljno bogatstva da učini "Orlove" još većom opasnošću za najjače engleske timove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shinawatra će sa sobom u Palace, ako preuzme ovaj klub, donijeti i svoju "šaroliku" prošlost. Naime, on je svojevremeno u domovini proglašen krivim za korupciju, te je bio prisiljen otići u egzil.

Britanski mediji navode i da je Shinawatra u prošlosti pokušao priskrbiti upravljačka prava u Fulhamu i Liverpoolu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi