Bomba sa Apenina: Kraj Milanove nove ere
Foto: EPA

Vlasnik u finansijskim problemima

Bomba sa Apenina: Kraj Milanove nove ere

O. Lekić

Sredinom aprila ove godine kineski biznismen Yonghong Li je u ime konzorcija Sport Investment Lux za 740 miliona eura kupio 99.9 posto dionica Milana.

Na taj način okončana je 31-godišnja vladavina Silvija Berlusconija koji je od Milana napravio jedan od najuspješnijih evropskih klubova.

Međutim, zbog loših rezultata u nekoliko posljednjih godina navijači Rossonera su sa oduševljenjem prihvatili dolazak novog vlasnika koji se obavaezao i da će u naredne tri godine uložiti 350 miliona eura u klub.

I doista je tokom prelaznog roka za navijače Milana sve izgledalo idilično, na nove igrače je potrošeno čak 220 miliona eura, no rezultati na otvaranju nove sezone su razočaravajući.

A, da nevolja nikada ne dolazi sama pokazalo se i danas kada je u Italiji kao grom iz vedra neba odjeknula informacija o prodaji 25 posto dionica slavnog kluba za 200 miliona eura.

Kako pišu tamošnji mediji, Li Yonghonga je na prodaju 25 posto dionica kluba natjeralo dospijeće rate kredita od 80 miliona eura od ukupno 300 miliona koje je posudio od investicionog fonda kako bi kupio Rossonere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, za četvrtinu vlasničkog udjela u Milanu nema zainteresiranih pa će biti zanimljivo pratiti šta će se dešavati po ovom pitanju u narednim danima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi