Bomba sa Otoka: Ambiciozni West Ham želi Vardyja

Na prvu zvuči nerealno, ali...

Bomba sa Otoka: Ambiciozni West Ham želi Vardyja

Engleski reprezentativac Jamie Vardy je u sezoni iza nas naprosto eksplodirao i na sebe skrenuo pažnju cijelog svijeta.

Sjajni napadač Leicestera i najbolji igrač Premier lige za prošlu sezonu je najzaslužniji što je njegov klub osvojio historijsku šampionsku titulu, a već mjesecima se mnogo špekuliše o njegovom napuštanju King Power stadiona.

Posljednja transfer špekulacija vezana za Vardyja na prvu zvuči nerealno, ali vjerovato nije neostvariva. Za 29-godišnjeg napadača interesuje se West Ham, koji će u novu sezonu ući s ogromnim ambicijama.

Ovaj klub od naredne sezone seli na novi Olimpijski stadion, zarađivat će mnogo više novca od TV prava i Englezi na West Ham gledaju kao na neku vrstu "gradskog projekta" grada Londona. Prema nekim najavama, ovaj klub će uz pomoć lokalnih vlasti za nekoliko godina biti najmoćniji i najstabilniji klub iz engleske prijestolnice.

West Ham, dakle, ima sve predispozicije da uskoro postane jedan od vodećih engleskih klubova, a u nedavno okončanoj sezoni su najavili velike stvari završivši na šestoj poziciji na tabeli.

Nije poznato koliko u West Hamovom interesu za Vardyja ima istine, niti koliko su obeštećenje spremni platiti, ali je jasno da od ovog kluba već u ljetnom prelaznom roku možemo očekivati velike stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, na listi želja West Hama se uz Jamieja Vardyja nalazi i napadač Liverpoola Christian Benteke, koji iza sebe ima lošu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi