Bombe sa Goodisona: Dogovorena tri velika pojačanja, stiže i četvrto?
Foto: Everton FC

Ostalo je još manje od sat vremena do kraja prelaznog roka

Bombe sa Goodisona: Dogovorena tri velika pojačanja, stiže i četvrto?

Do kraja prelaznog roka u Engleskoj je ostalo još nešto manje od sat vremena, a Everton je tek sad krenuo u potpunu ofanzivnu.

Britanski mediji prenose da su Karamele upravo dogovorile tri velika pojačanja.

Tako su dogovoreni ličnu uslovi ugovora sa sjajnim Brazilcem Bernardom koji na Goodison treba stići kao slobodan igrač pošto mu je ugovor sa Shaktharom istekao ovog ljeta.

Također, navodno je sve dogovoreno za dolazak Andre Gomesa iz Barcelone, kojoj će Everton za jednogodišnju posudbu platiti 2.5 miliona eura. Ipak, nije jasno da li će u ugovor biti uključena opcija otkupa ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tu međutim nije kraj. Britanski mediji javljaju da je Everton uspio dogovoriti još jedno veliko pojačanje iz Barce, te da bi "otpisani" Yerry Mina trebao stići na Goodison u transferu vrijednom, zajedno sa bonusima, oko 32 miliona eura.

Ova pojačanja su navodno već dogovorena, a u Evertonu ubrzano rade na potencijalnom dovođenju Chelseajevog Kurta Zoume na posudbu. Inače, za Zoumu je navodno još uvijek zainteresovan i Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi