Bonić: Jadno, bijedno, tužno i žalosno! Vojvodić: Bilo je i većih lakrdija
Borac do pobjede s kreča u 80. minuti, a Bonić je ima prigovora na suđenje, mada je čestitao Borcu

Borac slavio protiv Viteza, ali treneri su imali šta da kažu

Bonić: Jadno, bijedno, tužno i žalosno! Vojvodić: Bilo je i većih lakrdija

E. Škorić

Borac je jučer s 1:0 savladao Vitez, pa je Darko Vojvodić pobjedom debitovao na klupi Banjalučana.

Imao je Vojvodić sreću da je makar jedna lopta ušla u mrežu gola jučer vrlo čvrste i organizovane ekipe Viteza, koja se i pored činjenice da je ispala pokušava dokopasti još nekog boda.

Pogodak odluke postigao je Petar Kunić u 80. minuti, nakon što je prethodno Miloš Žeravica srušen u šesnaestercu gostiju. Vojvodić može da odahne na kraju, a nakon meča je na press konferenciji kazao:

"Za nas je najvažnije da smo pobijedili potpuno zasluženo. U ovoj ligi je bilo i puno većih lakrdija. Borcu nikad niko nije pomogao u tom smislu. Na ovu pobjedu nema nijedne mrlje niti sjenke. Zadovoljan sam, pobjeda će nam biti stimulans za dalje", rekao je Vojvodić.

"Da se ne lažemo, nisam zadovoljan. Današnja utakmica sa Vitezom, bila je u 'egalu'. Imali su i oni svoje šanse, imali smo i mi, ali moji igrači su pokazali htijenje. Danas ovo nije bilo na nivou Premijer lige BiH, ali ima puno potencijala. Vidjeli ste koliko nam znači Žeravica, neki nemaju snage, ali najvažnije je da smo pobijedili", istakao je Vojvodić.

Trener Viteza Ivan Bonić imao je šta da kaže na račun suđenja u Premijer ligi BiH.

"Ja moram prvo reći da smo mi u nezavidnoj situaciji i da smo ispali iz Premijer lige BiH, ali ovo što se radi u našem fudbalu je jadno, bijedno, tužno i žalosno. To je moj jedini komentar. Mogu još da čestitam Borcu na pobjedi i korektnoj igri", rekao je trener Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam rekao da su domaćini bili korektni, ali ovo se nama nije prvi put desilo. Ne mislim na penal, penal je bio čist, tu nemam prigovora. Moje kritike nisu uperene prema Borcu", dodao je Bonić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi