Bonucci: Čeka nas užarena atmosfera, sve protivnike tretiramo na isti način

Kapiten Azzurra najavio utakmicu s BiH

Bonucci: Čeka nas užarena atmosfera, sve protivnike tretiramo na isti način

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine nastaviti domaćim susretom protiv Italije koji se igra sutra na Bilinom polju s početkom u 20:45. 

Italijani su danas doputovali u BiH, a na redovnoj press-konferenciji uoči utakmice govorio je kapiten Azzurra, Leonardo Bonucci.

"Prilika da pokažemo da sve utakmice shvatamo ozbiljno, Bosna će igrati agresivno, ali ćemo igrati jednako požrtvovano kao i na ostalim utakmicama i nadamo se ćemo nastaviti put koji smo započeli sa trenerom koje donio entuzijazam", rekao je Bonucci na početku pressice.

Govorio je iskusni štoper o promjenama u selekciji Italije u posljednjih godinu.

"Promijenilo se dosta toga jer je selektor Mancini podržao tim svojim entuzijazmom i ekipu učinio jačim. Napad je najbolja odbrana tako da se vrlo dobro zna kako italijanska reprezentacija igra."

Svjestan je da on i saigrači neće imati nimalo lagan zadatak na Bilinom polju.

"Sutra će biti užarena atsmofera, sve protivninke tretiramo na isti način i bilo bi bitno da kvalifikacije završimo bez poraza i učinit ćemo sve da otežamo situaciju BiH."

Neizbježna tema bili su i Bonuccijevi dueli s Edinom Džekom, ali i Miralemom Pjanićem i Radetom Krunićem.

"Edin je jedan od najboljih napadača na međunarodnom nivou, ima odličnu tehniku, u Torinu nam je stvorio problema u prvom poluvremenu, ali ćemo biti biti spremni da igramo protiv Džeke i Pjanića."

Kratko je komentarisao i situaciju o Cristianu Ronaldu i njegovom ponašanju za vrijeme utakmice s Milanom.

"Kada se vratimo u Torinu razgovarat ćemo o tome, nadam se postizanju najboljeg cilja s Juventusom."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Bonucci će sutra upisati 94. nastup za Azzurre i tako će stići legendarnog Giacinta Facchetija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi