Bonucci: Gattuso je sve promijenio, Milan je ponovo tim
Bonucci je stigao kao veliko pojačanje i odmah zadužio kapitensku traku, a loše je igrao na početku dok nije - došao Gattuso

Rossoneri 10 mečeva bez poraza

Bonucci: Gattuso je sve promijenio, Milan je ponovo tim

E. Škorić

Iskusni stoper Leonardo Bonucci smatra da je dolaskom Gennara Gattusa Milan postao znatno bolji.

Rossoneri su bez poraza u posljednjih 10 mečeva, ostvarili su sedam pobjeda, od čega posljednju sinoć protiv Sampdorije (1:0). Milan djeluje konačno ozbiljno, a Gattuso je uspio za kratko vrijeme da raštimani instrument spoji u jedno.

"Od dolaska Gattusa skroz smo se promijenili. Stvoren je tim, sve smo bolje i napravili smo ogroman korak, pa nam ostaje samo da nastavimo graditi ovo što imamo", rekao je Bonucci, pa je nastavio:

"Gattuso nam je dao mentalitet, osjećaj pripadnosti i jednu dozu fizičke spremnosti. U suštini, dobili smo od njega sve što nam je nedostajalo. Nismo bili tim, a niti smo bili fizički spremni, međutim sada smo savršeni".

I sam Bonucci je proigrao dolaskom Gattusa i čini se da nije "promašena investicija", kako su ga u nekim trenucima nazivali mediji u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gennaro mi je pomogao da budem onaj pravi, uspio je da otkloni silnu odgovornost i pritisak koji sam imao. Na početku sam bio loš, stalno sam mislio kako moram da spasim klub, ali Gattuso je preuzeo sve na sebe i povukao nas naprijed. Uvjerio nas je da Milan i dalje može da bude onaj stari", rekao je bivši stoper Juventusa, čiji gol za 2:0 nije priznat zbog ofsajda. Prethodila mu je fantastična akcija iz slobodnjaka.

"Već sam znao da je ofsajd. Malo sam slavio, pošto rijetko uživam u tom trenutku, ali onda sam rekao saigračima da sam ipak u ofsajdu", tvrdi Bonucci.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi