Zvijezda Manchester Cityja "ismijala" igrača Juventusa zbog njegove izjave

Rasizam na djelu

Zvijezda Manchester Cityja "ismijala" igrača Juventusa zbog njegove izjave

A. Čaušević

Puno prašine se diglo zbog sinoćnjeg dešavanja u finišu utakmice Cagliari - Juventus i rasističkih uvreda na račun Moisea Keana i Blaisea Matuidija.

Miralem Pjanić i Massimilliano Allegri su osudili ponašanje tifoza ekipe sa Sardinije, dok je Leonardo Bonucci rekao kako krivicu snosi i Kean.

"Bilo je rasističkih uvreda prema Keanu nakon njegovog gola, Matuidi se naljutio zbog toga. Krivica je 50:50. Pogriješio je Moise, pogriješili su i navijači. Trebamo biti primjer, trebamo napredovati zajedno kako bi fudbal funkcionisao i u ovim situacijama", poslije utakmice je rekao Bonucci.

Bonuccijevu je sa podsmijehom ispratio Raheem Sterling koji je italijanskom defanzivcu posvetio "priču" na Instagramu.

"Krivica je 50:50, Bonucci", sarkastično je napisala zvijezda Manchester Cityja uz niz emoticona koji plaču od smijeha te 10-ak "aplauza".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi