Bonucci: Kapiten nikada ne napušta brod koji tone
Za 40 miliona eura prešao je iz Juventusa i Milana i odmah su mu na leđa gurnuli tonu stvari, a kada je to sve iznio - Milan je postao praviB

Jedan od najboljih stopera Evrope

Bonucci: Kapiten nikada ne napušta brod koji tone

Edmir Škorić

Nakon što je u Juventusu bio jedan od najboljih stopera na svijetua, prve utakmice po dolasku u Milan izgledale su kao da je riječ ipak o samo prosječnom defanzivcu.

I stvarno je Bonucci bio očajan na početku avanture u Milanu, čak su mu skidali i kapitensku traku, ali ubrzo je ovaj iskusni Italijan pokazao svoju pravu vrijednost i Rossoneri trenutno imaju možda i najbolju odbranu u Italiji.

Imao je neuspješnih utakmica, griješio je u 3:2 porazu od gradskog rivala Intera, dobio crveni karton protiv Genoe, nije to bio onaj stari Leo Bonucci i on je i sam toga svjestan.

"U nekom vremenu moje igre se nisu poklapale sa stvarnim Bonuccijem, jer je moj um divljao", rekao je Bonucci kojeg je Milan platio 40 miliona eura, a on potpisao petogodišnji ugovor i za svaku godinu mu je obećano čak 10 miliona eura.

Upravo u tome leže Bonuccijevi problemi po dolasku u Milan. Prethodno se posvađao s trenerom Juventusa Massimilianom Allegrijem, pa je onda morao da u Milanu koji je bio u rasulu pokaže zašto je toliko plaćen. Tonuo je Milan, tonuo i sam Bonucci.

"Osjećao sam se odgovornim za greške i razgovarao sam o tome s drugima. Kapiten ne može napustiti svojih 10 drugova, brod koji tone, bez obzira na sve. Jednostavno smo rekli da ćemo biti bolji, da ćemo dati sve od sebe i da moramo da ostanemo skupa, a onda nam je došao i Gennaro Gatttuso, koji je unio velike promjene i sav pritisak uzeo na sebe", ispričao je Bonucci.

"Nekako smo od početka znali da ovaj tim ima kvalitet i da može igrati lijep nogomet, ali nismo imali taj lijepak kojim bismo sastavili sve dijelove. Taj lijepak je došao u vidu Gattusa", kaže bivši stoper Juventusa, koji se ne obazire na priče o "vlasniku prevarantu".

"Do zadnjeg centa nas isplate. Klub transparentno posluje bez obzira na sva pisanja. Bespotrebno nas žele gurnuti u ponor. No, sve je to dio igre, moramo da se fokusiramo na teren, a rezultati su donijeli potreban mir i niko više ne govori o problemima", ističe bivši reprezentativac Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu slijedi derbi s Interom, a Bonucci i Romagnoli žele da nastave sjajnu seriju i da zaustave i Maura Icardija nakon Edina Džeke, Cira Immobillea...

"Imao je odličan derbi prošli put, ali prošlost se više ne računa. Moramo se nadati dobrom rezultatu i nastaviti ono što radimo već izvjesno vrijeme. Derbi nam je jako bitan, a pokazali smo već da u velikim utakmicama znamo pokazati karakter", zaključio je stoper Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi