Bonucci ne može da se 'pronađe': Nisam zadovoljan
Foto: EPA

Novi defanzivac Milana priznao

Bonucci ne može da se 'pronađe': Nisam zadovoljan

Iskusni italijanski štoper Leonardo Bonucci je ovog ljeta, na opšte iznenađenje, napustio Juventus i prešao u redove Milana. Ipak, ovaj 30-godišnjak je priznao da, za sada, nije zadovoljan svojim igrama u novoj ekipi, te da se nada da će u budućnosti biti bolje.

Bonucci u Milanu još uvijek nije uspio pronaći formu iz Juventusa. Njegove partije još uvijek ne podsjećaju na one iz Stare dame, zbog kojih je i izgradio reputaciju jednog od najpouzdanijih defanzivaca u Evropi. Baš kao i sam Bonucci i njegov novi klub se našao na udaru kritika, jer su Rossoneri već upisali dva poraza u novoj sezoni Serije A.

"Žrtveno janje? Kada sam odlučio doći u Milan, znao sam da će biti uspona i padova, ali ne osjećam se kao žrtveno janje. Kada me ovako ispituju to budi u meni 'vatru' i dobijem želju da dam sve od sebe", izjavio je Bonucci, pa nastavio:

"Kada sam izabrao Milan, dobro sam znao je moguće da ću puno manje pobjeđivati, ali prisustvo ljudi iz kluba je važno, poslali su svima poruku da se ne smijemo 'zezati' ove sezone...Milan ponovo mora postati 'stari Milan' i mi moramo uraditi sve da zaobiđemo ovakve prepreke...Moramo stimulisati naša tijela i umove kako bi mogli preći sopstvene granice", izjavio je novi štoper Rossonera pred susret s Rijekom u Ligi Evrope, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam zadovoljan svojim igrama u Milanu, za sada, ali postoji želja da na terenu odgovorim na sve kritike."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije