Bonucci napravio šou na press konferenciji: Pio pivo i kolu, a onda napravio selfie

Bio itekako raspoložen

Bonucci napravio šou na press konferenciji: Pio pivo i kolu, a onda napravio selfie

E. Čaušević

Italija je u nedjelju na Wembleyju pobijedila Englesku u finalu Evropskog prvenstva.

Italijani su uspjeli da dođu na tron Evrope nakon što su u finalu poslije penala uspjeli da pobijede Englesku. Azzurri iza sebe imaju nevjerovatan period u kojem su dominirali, te su zasluženo došli do titule.

Engleska je u finalu bila na korak od pobjede koju čekaju već decenijama, ali na kraju su Italijani uspjeli da slave i produže agoniju Engleza.

Junak u finalnoj utakmici bio je Leonardo Bonucci koji je sredinom drugog poluvremena postigao pogodak za 1:1, a zatim je bio siguran i u izvođenju penala.

Zbog toga je Bonucci zasluženo izabran za igrača utakmice, a tokom slavlja malo je provocirao Engleze kada je u kameru vikao: "Fudbal se vraća u Rim".

Bonucci je i nakon slavlja napravio šou na press konfrenciji na kojoj se pojavio sa selektorom Robertom Mancinijem.

Oglasi

Iskusni dafanzivac bio je kombinovano pivo i kolu, te nije skidao osmijeh s lica tokom davanja izjava. Na kraju press konferencije odlučio je još da napravi selfie sa svojim selektorom.

Donnarumma priznao zašto nije slavio nakon odlučujućeg penala

Donnarumma je u penal seriji uspio da odbrani dva udarca. Prvo je odbranio penal Jadonu Sanchu, a potom je uspio da zaustavi udarac Sake čime je donio titulu prvaka Evrops svojoj reprezentaciji.

Međutim, ono što je iznenadilo mnoge jeste da Donnarumma nije slavio nakon što je Saki odbranio penal, te su mediji prenijeli kako je to bila njegova "hladna" reakcija na osvajanje titule.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

No, istina je totalno drugačija od toga. Naime, Donnarumma je po povratku u Italiju priznao novinarima da uopšte nije bio svjestan da je Italija pobijedila.

"Nisam slavio jer nisam shvatio uopšte da smo pobijedili. Gledao sam u sudiju i pokušao vidjeti da li je VAR dao signal da je sve bilo u redu. Nakon toga sam shvatio da smo pobijedili jer sam vidio svoje saigrače kako se raduju i trče prema meni", priznao je Donnarumma.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Pametan za razliku od onih zatucanih budaletina Pogbe i Rolanda
0 3
Realist
Hahahhahhahaah kralj. Ali stvarno mi je drago sto je Italija osvojila
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi