Chiellinijeva rečenica koja je rasplakala Mancinija

Suze su potekle

Chiellinijeva rečenica koja je rasplakala Mancinija

E. Škorić

U Rimu se večeras slavi titula prvaka Evrope.

Italija je osvojila Evropsko prvenstvo pošto je u nedjelju navečer pobijedila Englesku na penale.

U Rimu je u podnevnim satima krenula velika proslava. Igrači kruže rimskim ulicama u dvospratnom autobusu, a desetine hiljada navijača ih podravlja uz poruke: "Vi ste ponos ove nacije".

Najveće emocije izazvao je stoper Giorgio Chiellini, kada je kratkom izjavom mnoge rasplakao, uključujući i emotivnog Roberta Mancinija, selektora Azzurra.

"Posvećujemo trofej Davideu Astoriju, volio bih da je ovdje s nama. Uvijek je prisutan u mislima i srcima onih koji su ga poznavali. Uvijek će biti jedan od nas. Ovo je grupa koja nikada nije klonula duhom ni u najtežim momentima, stavljajući uvijek interes tima ispred pojedinca", kazao je Chiellini.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Podsjetimo, Davide Astori je početkom marta 2018. godine preminuo u hotelskoj sobi uoči meča njegove Fiorentine i Udinesea, a svojevremeno je nastupao za reprezentaciju Italije.

La dedica più semplice. A Davide. Un ragazzo come noi. Uno di noi, per sempre.

Posted by Giorgio Chiellini on Monday, July 12, 2021

Top Komentari

JuventinoBK
Kijlini ljubav moja. Lijepo je biti Italijan. Ponos!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi