Zvijezdi Formule 1 u dva poteza ukrali sat od 40.000 funti dok je izlazio s Wembleyja

Nije znao šta ga je snašlo

Zvijezdi Formule 1 u dva poteza ukrali sat od 40.000 funti dok je izlazio s Wembleyja

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske u nedjelju je poražena na Wembleyju od Italije u finalu Evropskog prvenstva.

U regularnom dijelu susreta rezultat je bio 1:1, a u produžecima nismo vidjeli golove. Novog prvaka Evrope saznali smo nakon izvođenja penala gdje su Italijani bili uspješniji i uspjeli su da dođu do titule.

Pred ovaj meč u Engleskoj je vladala nevjerovatna euforija jer su se mnogi nadali da bi ova reprezentacija mogla doći do trofeja na velikom takmičenju, ali se na kraju to nije desilo.

Englezi su imali nevjerovatnu podršku na Wembleyju, a i ispred stadiona bilo je nekoliko hiljada navijača koji su se nadali da bi nekako mogli ući na tribine i čak su neki od njih to pokušali na silu da urade.

Na tribinama je bio i veliki broj poznatih ličnosti, a među njima je bio i vozač Formule 1 Lando Norris koji je imao priliku da s tribina prati finale Evropskog prvenstva.

Međutim, vozač McLarena neće po dobrom pamtiti utakmicu između Engleske i Italije koja ga je na kraju koštala čak 40.000 funti.

Oglasi

Naime, Norris je nakon utakmice htio što prije da izađe s tribina i naletio je na gužvu jer su navijači Engleske uveliko izlazili već sa stadiona. Dok je išao prema parkingu nije ni slutio šta ga čeka.

Norris se odjednom našao u velikoj gužvi. Jedan od navijača ga je uhvatio, a drugi mu je ukrao sat s ruke koji košta čak 40.000 funti. Radi se o satu marke Richard Mille.

Engleski mediji pišu da je vozač Formule 1 bio itekako potresen s onim što se desilo i nije mogao da vjeruje da ga je neko opljačkao ispred stadiona gdje je bilo toliko osiguranja i policije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nepoznati pljačkaši brzo su se udaljili i "izgubili" u gužvi, a Norris je prijavio policiji šta se desilo. Međutim, teško je da će uspjeti naći lopove koji su iskoristili veliku gužvu kako bi opljačkali Norrisa.

Osiguranje na stadionu bilo je veoma loše tokom cijelog finala jer je nekoliko stotina navijača bez ulaznica uspjelo da uđe na tribine. Nakon utakmice pijani Englezi su pravili velike probleme ispred stadiona, a pojedini su to iskoristili za džeparenje.

Top Komentari

bk123
Šta će mu sat od 40 milja eura...meni bi žalije bilo da su ukrali sat nekoj prosječnoj osobi od 100 eura. Dečko je sve to zaradio pošteno al eto kupit će on drugi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi